29-én az alsóházban bejelentette, hogy Nagy-Britannia garanciát vállal Lengyelország függetlenségéért, és szükség esetén minden eszközzel segítségére siet. Lengyelország megvédése azonban csak szovjet katonai közreműködéssel volt elképzelhető, ezért az angol és a francia kormány szövetségi ajánlatot tett a Szovjetuniónak. Németország a kétfrontos háború elkerülése céljából szintén közeledett Moszkvához, így a Szovjetunió kulcsszerepbe került. A szovjet kormány, részint mert korábban kedvezőtlen tapasztalatokat szerzett a nyugati hatalmakkal való együttműködésből, részint mert a Németországgal való megegyezés közvetlen területi előnyöket ígért, végül a német ajánlat elfogadása mellett döntött.
Mivel az angol–amerikai hadvezetés attól tartott, hogy a szovjet fegyveres erők a háború befejezésekor a Rajnánál vagy attól is nyugatabbra állomásoznak, az Európai Tanácskozó Bizottságban 1944. 18-án elfogadták azt a szovjet indítványt, amely a kelet-nyugat demarkációs vonalat Németországban a Lübeck–Eisenach vonalon javasolta megállapítani. A Németország megszállási övezeteiről és Berlin igazgatásáról szóló végleges egyezményt 1944. 12-én írták alá Londonban. Az 1944-es év első felében a szovjet hadsereg visszafoglalja egész Ukrajnát, elérte a Kárpátok vonalát, Besszarábia határát és a Baltikumot. 1944.
Onlajny.eu | online prenosy športových stretnutí
Francúzsko vz. Poľsko živý přenos
De ez csak a kezdet volt. Németország 1939. márc. 15-én megszállta s német protektorátus alá vette Cseh- és Morvaországot. A felbomló Csehszlovákiából még márc. 13-án német védnökség alatt létrejött az önálló Szlovákia, Kárpátalja pedig Magyarországhoz került. 1939. 22-én Németország ultimátumban követelte Litvániától a Memel-vidék visszaadását, s a litván kormány kénytelen volt a kérést teljesíteni. 28-án végleg győzedelmeskedett a spanyolországi fasiszta lázadás, és Franco tábornok csapatai bevonultak Madridba. ápr. 7-én olasz csapatok szálltak partra Albániában, s a meghódított országot perszonálunió formában Itáliához csatolták.
15-én lemondott, és Szálasi Ferenc kormánya Németország oldalán tovább folytatta a háborút. A fegyverszüneti egyezményt végül a Dálnoki Miklós Béla vezette ideiglenes kormány 1945. 20-án írta alá és léptette életbe. Magyarország kötelezte magát, hogy a Németország elleni háborúhoz 8 hadosztályt a szovjet főparancsnokság rendelkezésére bocsát, csapatait visszavonja az 1937.
[[Živý prenos***]===] Tunisko Francúzsko zápas živý - IUSCA
A Memel-vidéket és Tilsitet közvetlenül a Szovjetunióhoz szándékozott csatolni, Kelet-Poroszországot Lengyelországnak indítványozta átengedni, Ausztriából és Bajorországból önálló államot akart létrehozni, a Rajna-vidéket pedig el akarja választani Németország egyéb részeitől. A katonai helyzet azonban 1941 végén nem tette időszerűvé e nagyszabású tervek megtárgyalását és a szövetségesekkel való elfogadtatását. A szovjet kormány egyelőre levette a napirendről a háborús célkitűzéseket, és 1941. 24-én csatlakozott az Atlanti Chartához, majd 1942. jan. 1-jén 25 országgal együtt aláírta az Egyesült Nemzetek nyilatkozatát.
Churchill 1944. 9–17. közötti moszkvai látogatása alkalmával megállapodott Sztálinnal abban, hogy Görögországban 90%-os brit, Romániában 90%-os szovjet befolyás érvényesül. Magyarországon és Jugoszláviában fele-fele arányban oszlik meg a befolyás, Bulgária pedig 75%-ban szovjet befolyás alá kerül. A magyarországi és a bulgáriai szovjet befolyást a külügyminiszterek 80%-ra módosították. A Szovjetunióval szembeni brit tárgyalási pozíciót gyengítette, hogy az Egyesült Államok nem a kelet-európai térségnek, hanem a Japán elleni háborúnak tulajdonított elsőbbséget.
Futbal live - Športový TV program - Sportnet
Az 1942-es év végétől azonban érvényesülni kezdett az Egyesült Nemzetek számbeli és technikai fölénye, s a háború menetében stratégiai fordulat következett be. 1942. 8-án angol-amerikai csapatok szálltak partra Algériában, s az egyidejűleg Egyiptomból indított támadás eredményeként a németek és az olaszok 1943.
30-án a szovjet kormány újra felvette a diplomáciai kapcsolatot a londoni lengyel emigráns kormánnyal. 25-én szovjet és brit egységek vonultak be Iránba, azzal a céllal, hogy a Szovjetunióba irányuló hadianyag-szállítás útvonalát biztosítsák. Szept. 9-én egyezmény jött létre Irán, ill. a Szovjetunió és Anglia között a megszállási övezetek felosztásáról. Az Egyesült Államok a Szovjetunióra is kiterjesztette az 1941 márc. 11-én elfogadott kölcsönbérleti törvény érvényességét. A mintegy 10 milliárd dollár értékű fegyver- és hadianyag-szállítás a későbbiekben jelentékenyen éreztette hatását, az első időszak eredményes szovjet védekezésében azonban nem játszott érdemleges szerepet. Miközben a szovjet–német fronton hadosztályok százai ütköztek meg egymással, a Távol-Keleten is a robbanás küszöbére jutottak a fejlemények.
[POZERAŤ TV##] Poľsko Argentína zápas živý 30 novembra
(ŠPORTOVÁ TELEVÍZIA!!!) Tunisko Francúzsko prenos
Dánsko vz. Poľsko živý prenos
31-i határok mögé, és 300 milliói dollár jóvátételt fizet a Szovjetuniónak, ill. Csehszlovákiának és Jugoszláviának. A szovjet hadsereg katonai sikerei Kelet-Európában előrevetítették, hogy a térség jövendő sorsának alakulására a Szovjetunió rendelkezik majd döntő befolyással. Ennek jele volt, hogy a szovjet kormány, miután még 1943 folyamán megszakította a diplomáciai kapcsolatot a londoni emigráns lengyel kormánnyal, 1944-ben a lublini bizottságra ruházta a felszabadított lengyel területek igazgatását, majd 1945. 5-én a bizottságot Lengyelország kormányának ismerte el. Számos jel mutatott arra, hogy a többi kelet-európai országban is az általa létrehozott kormány révén kívánja befolyását érvényesíteni. Az angol diplomácia mindenképpen meg akarta akadályozni az ilyen mértékű szovjet térnyerést, s a háború utáni időszakra bizonyos brit pozíciókat biztosítani akart.
Etiópiában az olasz főerők még 1941. -ban kapituláltak, és Irak 1941. -ban Németország oldalán történt hadba lépése sem változtatott az erőviszonyokon. A keleti fronton azonban Németország 1942 nyarán újabb általános offenzívát indított, s a német erők eljutottak a Volgáig. Délkelet-Ázsiában folytatódott a japán sikersorozat.
4-én a szövetségesek elfoglalták Rómát. 6-án a normandiai partraszállással megindult a szövetségesek Németország elleni inváziója. 22-én megindult a szovjet hadsereg nagy nyári offenzívája. Északon a szovjet hadsereg visszafoglalta Viborgot, a középső fronton elérte a Visztulát, délen pedig Jassynál áttörte a német–román frontot. Romániában 1944. 23-án államcsíny zajlott le, s az új kormány fegyverszünetet kért.
(((ŽIVÁ TELEVÍZIA!!!))) Poľsko : Argentína živý prenos 30
6-án hadiállapotba került Angliával. majd dec. 13-án az Egyesült Államokkal. A távol-keleti háború az első időszakban a jobban felkészült Japán gyors sikerét hozta, s a japán flotta és hadsereg 1941–42 fordulóján Délkelet-Ázsia és a csendes-óceáni szigetvilág nagy részét elfoglalta. Németország, Olaszország és Japán még az 1940. 27-én aláírt háromhatalmi egyezményben rögzítette háborús célkitűzéseit.
Az 1939. aug. 23-án Moszkvában aláírt egyezmény értelmében mindkét fél semlegességre kötelezte magát szerződőtársa háborúja esetén. A szerződéshez csatolt titkos függelék Lengyelország nyugati részét és Litvániát Németország, Lengyelország keleti részét, valamint Finnországot, Észtországot, Lettországot és Besszarábiát szovjet érdekkörbe utalta. A szerződés semlegességre vonatkozó részét nyilvánosságra hozták. Mintegy válaszul a szovjet–német szerződésre Anglia 1939. 25-én kölcsönös segélynyújtási egyezményt kötött Lengyelországgal.
Ez akkor elsősorban a brit és francia gyarmatbirodalom felosztására irányult, s miközben az európai vezető szerepet német és japán, az ázsiai vezető szerepet japán kézbe juttatta, kilátásba helyezte, hogy Közép-Afrika német, Észak-Afrika olasz, Délkelet-Ázsia pedig japán érdekkörbe kerül. A Szovjetunió elleni német agresszió céljait a Hitler főhadiszállásán 1941. 7-én tartott tanácskozáson körvonalazták. Leszögezték, hogy a Baltikumnak, Galíciának, a Krím félsziget környékének, valamint a Volga-vidéknek közvetlenül Németországhoz kell kerülnie, s hogy az Uráltól nyugatra többé nem állhat fenn olyan hatalom, amely Németországot veszélyezteti. Azt is kimondták, hogy a megszállt területek gazdasági erőforrásait teljesen a háború szolgálatába kell állítani.
[[Živé vysielanie TV===]] Francúzsko : Austrália živý prenos 22
Majstrovstvá Európy v basketbale mužov - program a výsledky
Francúzske dokumenty online - Lepšia.TV